Cum se curăță jaluzelele murdare

 


Iată cum se curăță jaluzelele murdare într-o oră, scrie Telegraf.rs.

Deși jaluzelele sunt un lucru destul de util, adevărul este că sunt și un adevărat coșmar atunci când vine vorba de curățare. Întreținerea lor nu este atât de simplă și necesită puțin mai mult timp și răbdare.

Majoritatea gospodinelor evită să prafească temeinic jaluzelele, deoarece pot face mai multe lucruri în casă în acest timp.


Deși nu există o baghetă magică pe care să o poți flutura și să-ți faci jaluzelele să strălucească, există câteva sfaturi practice pe care le poți folosi.


1. Aspirarea

Când aspirați o casă sau un apartament, nu ocoliți ferestrele sau jaluzelele. Folosește o perie moale de aspirator și aspiră-le bine, în special colțurile ramelor ferestrelor, apoi coboară jaluzelele și aspiră toată suprafața.


2. Oțet și apă

Aspirarea este modalitatea perfectă de a îndepărta praful care s-a acumulat pe jaluzelele, totuși, pentru a le menține ca noi, trebuie să le ștergeți.


Pentru acest truc, pregătește:

100 ml de apă caldă

100 ml de oțet

o șosetă de bumbac


Amesteca otetul si apa intr-un castron, apoi scufundi un ciorap curat de bumbac in solutie. Puneți șoseta pe mână și ștergeți o coastă a jaluzelelor pe ambele părți.

Când șosetul se murdărește, doar clătiți-l în apă curată, scufundați-l din nou în soluție și continuați procesul.

Comentarii