De ce putrezesc dovleceii ?

 Există câteva răspunsuri la această întrebare, unele sunt mai grave decât altele și unele au remedii ușoare. Din păcate, aceasta este o problemă comună și ai fi un grădinar foarte norocos dacă nu ai suferi niciodată asta la un moment dat. 


Această problemă are 2 cauze principale, în primul rând și cel mai frecvent, plantele nu sunt polenizate. Să ne uităm mai întâi la asta, pentru ca dovlecelul să se dezvolte, florile feminine trebuie polenizate de flori masculine. 


În cele mai multe cazuri polenizarea se face de către insecte în căutarea nectarului. Deci, pentru a asigura polenizarea insectelor, creșteți alte plante pentru a atrage polenizatorii către plantele dvs. de dovlecel. Aceasta se numește plantare însoțitoare , iar însoțitorii buni pentru dovlecel sunt: ​​-

Gălbenelele



Toate plantele sunt afectate de căldură, umiditate, umiditate și nutrienți din sol. Dacă de exemplu este prea fierbinte, dovlecelul va produce un singur tip de floare, fie masculina, fie feminina. Fără partenerul corespunzător, polenizarea nu poate avea loc.


Celălalt motiv pentru care dovlecelul devine galben și putrezește este putregiul capatului florii. Acest lucru îi afectează pe toți membrii familiei de dovlecei și roșii, ardei, ardei iute, vinete (plante de vinete) și castraveți. Este cauzată de lipsa de calciu din fructe și motivele nu se datorează întotdeauna deficienței de sol.

Calciul menține pereții celulari ai plantelor împreună, iar deficiența de calciu are ca rezultat încetinirea creșterii, frunzele deformate și fructele galbene, putrezite. Adăugarea de calciu în sol se face cel mai bine cu mult înainte ca plantele de dovlecel să fie cultivate. Utilizați var de grădină și săruri Epsom aproximativ 6-8 înainte de a planta plantele de dovlecel.


O altă cauză comună a putregaiului capătului florii este udarea neregulată. Dacă plantele tale nu sunt udate uniform, nu vor putea absorbi minerale (în acest caz calciu) atunci când este nevoie. Îndepărtați întotdeauna fructele putrezite sau care se descompun și dacă problema este putregaiul de capăt al florii, uitați-vă la nivelurile de azot, nu de calciu. Acest lucru se datorează faptului că creșterea azotului determină creșterea crescută a frunzelor și mai multe frunze au nevoie de mai mult calciu... Frunzele pot priva de fapt fructul de calciu. efectuati defolierea.

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos:

Comentarii