Dovlecei rulati umpluti



 Acest gust de legume cu dovlecei este un fel de mâncare minunat și hrănitor care combină aromele proaspete ale legumelor de vară cu bogăția reconfortantă a brânzei și a smântânii. Perfect ca o masă în sine sau ca garnitură, această prăjitură este ușor de preparat și va fi cu siguranță un succes în rândul întregii familii.

Timp de preparare:

Timp de preparare: 20 de minute

Timp de preparare: 35 de minute

Timp total: 55 de minute


Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

3 dovlecei taiati felii

 sare dupa gust 1 ceapa, ulei de masline ,  1 morcov, 3-4 catei de usturoi zdrobiti, crengute de marar tocate, 2 rosii tocate, ulei de floarea soarelui , 1 lingură pastă de roșii, piper negru , Puțină apă (ajustați în funcție de nevoile sosului), 150 g brânză rasă ,3 ouă ,200 g smântână ,5 linguri făină






CUM SE PREPARĂ?

Pregătiți legumele:

Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți până devin translucide.

Adăugați morcovul ras și gătiți încă 2-3 minute.

Adăugați dovlecelul tăiat felii și roșiile tăiate și gătiți până încep să se înmoaie.

Adauga pasta de rosii, putina apa pentru a face un sos si asezoneaza cu sare si piper negru. Lăsați amestecul să fiarbă aproximativ 10 minute, apoi luați de pe foc și lăsați deoparte.

Preparați amestecul: într-un castron, bateți ouăle, smântâna și făina până se omogenizează. Asezonați cu puțină sare și piper pentru a spori aroma.

Asamblați cuptorul: Încălziți cuptorul la 180°C

Puneți legumele înăbușite într-o tavă de copt. Turnați aluatul peste legume, asigurându-vă că îl întindeți uniform.

Acoperiți cu brânză rasă și mărar tocat pentru un plus de savoare și o notă de verdeață.

Coacerea: Introduceți vasul la cuptor și coaceți aproximativ 30-35 de minute, sau până când blatul este maro auriu și aluatul este ferm.

Servire: Lăsați friptura să se răcească puțin înainte de servire. Acest fel de mâncare este excelent singur sau în combinație cu o salată ușoară pentru o masă completă.

Comentarii