KADAIF: Desert cremos cu cremă irezistibilă... gata în 15 minute



 INGREDIENTE NECESARE:

200 g de kadaif prăjit

2 linguri de unt

4 linguri de zahăr

1 cană de cafea nucă sau alune tocate grosier

Pentru smântână (pahar de 200 ml):

1 litru de lapte

1 cană de zahăr sau după gust

3 linguri de amidon

4 linguri de făină

1 cană de smântână dulce

1 plic de zahăr vanilat


PROCEDURĂ:

1. Pisează mărunt kadaif-ul cu mâinile.

2. Topiți untul într-o tigaie și prăjiți kadaif-ul timp de 2-3 minute la temperatură moderată, amestecând continuu. Adăugați zahărul și amestecați până se dizolvă.

3. Se adauga apoi nucile tocate, se amesteca 1-2 minute si se lasa deoparte.

4. Se amestecă zahărul, făina, amidonul și laptele într-o tigaie, apoi se fierbe pe foc amestecând constant până se îngroașă amestecul. Lasam la racit, apoi adaugam smantana lichida si batem cu mixerul pana obtinem o crema fina.

6. Întindeți jumătate din kadaif pe fundul unei matrițe de dimensiuni medii, astfel încât fundul să fie acoperit. Întindeți crema uniform deasupra.

7. Se toarnă a doua jumătate de kadaif pe cremă și se netezește bine.

Lăsați tortul la frigider pentru cel puțin 3 ore, apoi serviți-l.

Comentarii