Ingrediente
Blat
7 albușuri
7 linguri zahăr pudră
7 linguri făină
praf de sare
120 ml lapte călduț
crema
7 gălbenușuri
7 linguri zahăr
5 linguri făină de amidon
750 ml lapte
250 g margarină
a doua crema
pentru 2 plicuri de frisca
250 ml lapte
Preparare
Bate albusurile spuma si sarea pana se formeaza varfuri tari.
Adăugați treptat zahărul și făina în zăpadă și amestecați totul ușor.
Se toarnă amestecul de blat într-o formă cu diametrul de aproximativ 24×24 cm.
Încinge cuptorul la 175*C și coace blatul timp de 10 minute.
Turnați lapte cald peste pandișpanul copt și încă cald și lăsați pandișpanul să absoarbă complet laptele.
Răciți blatul.
Faceți o cremă din gălbenușuri de ou, zahăr, agenți de îngroșare și lapte.
Dupa ce crema s-a racit complet adaugam margarina taiata fasii si amestecam bine crema sa fie complet neteda.
Se intinde crema peste blatul racit.
La final, batem frisca si imbracam prajitura.
Inainte de servire se raceste bine prajitura (cel mai bine este sa o lasi la frigider peste noapte).
Comentarii
Trimiteți un comentariu