Prajitura cu 7 oua si frisca

 


Ingrediente



Blat

7 albușuri

7 linguri zahăr pudră

7 linguri făină

praf de sare

120 ml lapte călduț


crema

7 gălbenușuri

7 linguri zahăr

5 linguri făină de amidon

750 ml lapte

250 g margarină


a doua crema

pentru 2 plicuri de frisca

250 ml lapte


Preparare

Bate albusurile spuma si sarea pana se formeaza varfuri tari.

Adăugați treptat zahărul și făina în zăpadă și amestecați totul ușor.

Se toarnă amestecul de blat într-o formă cu diametrul de aproximativ 24×24 cm.

Încinge cuptorul la 175*C și coace blatul timp de 10 minute.

Turnați lapte cald peste pandișpanul copt și încă cald și lăsați pandișpanul să absoarbă complet laptele.

Răciți blatul.

Faceți o cremă din gălbenușuri de ou, zahăr, agenți de îngroșare și lapte.

Dupa ce crema s-a racit complet adaugam margarina taiata fasii si amestecam bine crema sa fie complet neteda.

Se intinde crema peste blatul racit.

La final, batem frisca si imbracam prajitura.

Inainte de servire se raceste bine prajitura (cel mai bine este sa o lasi la frigider peste noapte).

Comentarii