Remedii naturiste pentru psoriazis: amestecuri de plante din unguente si ceaiuri

 Faceți baie cu săpun și apă caldă la fiecare trei zile. După baie, faceți duș cu apă rece și uscați ușor cu un prosop. După aceea, înmuiați părțile afectate ale corpului și clătiți cu un ceai făcut dintr-un amestec de plante...

Amestec de plante împotriva psoriazisului

- 40 g frunze de consolă

- 30 g frunze de rozmarin galben

- 20 g fructe de porc

- 10 g de pelin

Tratamentul persoanelor în vârstă

Se toacă ierburile și se amestecă. Adăugați 20 g de amestec de plante la un litru de apă clocotită, acoperiți și gătiți timp de 5 minute. Când ceaiul s-a răcit, strecoară-l într-o sticlă. După umezirea și spălarea zonei afectate se usucă și se aplică unguent

Ingrediente pentru prepararea unguentului

- 4 dl ulei de măsline de casă

- 4 linguri de unt proaspăt în chefir

- 4 linguri de smântână dulce de lapte (cremă)

- 20 g de flori de rozmarin și frunze

- 20 g flori și frunze de lavandă

- 20 g coajă de soc

- 10 g frunze de pătlagină


Mod de preparare

Puneti ingredientele intr-un bol adanc si amestecati usor la foc mic pana cand untul si smantana se topesc. Se adauga apoi 2 dl de ulei de sunatoare si se continua amestecarea timp de 40 de minute, avand grija ca temperatura amestecului sa nu depaseasca 70°C, ceea ce inseamna ca amestecul nu trebuie sa fiarba. Strecurați unguentul fierbinte printr-o strecurătoare cu plasă fină într-un borcan. Când se răcește, se acoperă și se ține închis.

psoriazis sever

Utilizați această rețetă pentru a trata persoanele în vârstă și hrăniți-vă organismul zilnic cu un decoct de ierburi și salvie. Bea ceai de trei ori pe zi, 1 decilitru înainte și după masă. Ceaiul nu se bea din părți egale: frunze de mur, rădăcini de ciulin, frunze de urzică și cimbru. Se pun 5 g de amestec în 2 litri de apă clocotită, se acoperă și se fierbe o jumătate de minut. Când ceaiul s-a răcit, strecoară-l într-o sticlă închisă la culoare și închide-l ermetic într-un loc răcoros.

Pune 5 linguri de zeama pe 50 g de burta de porc. Se amestecă bine și se pune la frigider. Ștergeți zona afectată de câteva ori pe zi.

Locul de baie

Faceți o baie cu hrean de trei ori pe zi. Se iau 200 de grame de coada-calului, se pun in 5 litri de apa si se lasa 12 ore. Lasam sa fiarba pe aragaz si adaugam sare in apa de baie pregatita. Stai in apa 20 de minute, apoi intinde-te pe pat, acoperi-te fara sa te stergi, iar cand incepi sa transpiri abundent, stai asa 1-2 ore.

Comentarii