Reteta de clatite pentru umpluturi sarate



 Ingrediente

6 oua

500g Faina tip 00

1l lapte

60g unt

praf de sare


PREPARARE:

Pentru a pregăti amestecul pentru clătite, puneți ouăle într-un bol, bateți-le, apoi adăugați laptele și un praf de sare.

Cernem faina si o punem in amestec, adaugam untul topit si racit si amestecam totul, eliminand cocoloasele, pana obtinem un amestec omogen. Lăsați-l să stea la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Pentru a coace clătite, folosiți o tavă specială de aproximativ 20 cm, puneți-o pe foc cu puțin unt și turnați amestecul, creând un strat rotund subțire și uniform.

Așteptați puțin și dacă stratul de clătită în contact cu tigaia devine maro-auriu, atunci o parte este gătită, așa că continuați să gătiți cealaltă parte.

Odată gătite, clătitele pot fi umplute atât la cald, cât și la rece. Sunt cei care le pliază în jumătate cu umplutura înăuntru, cei care le pliază în patru părți și, în final, cei care preferă să le ruleze.

Când le gătesc, dar nu le folosesc pe toate odată, le las la frigider (clatitele fierte se pot păstra maxim două zile, în timp ce aluatul crud se poate păstra maxim zece ore) și când vreau sa le folosesc ca prim fel, am taiat clatitele in multe fasii lungi si subtiri de parca ar fi fost deja gatite tagliatelle si apoi le asezonez cu sos de rosii sau smantana si ciuperci. Clatitele sunt perfecte ca fel de mancare independent sau ca aperitiv, ca fel intai, fel al doilea sau ca desert. Totul depinde de modul în care îl vei folosi.

Comentarii