Rosii uscate in cuptor

 


Pregătește acasă roșii uscate după rețeta noastră și le poți consuma pe tot parcursul anului.

Un răsfăț uimitor de care nu te vei plictisi niciodată.

O rețetă simplă dpentru roșii uscate de casă.

Avem nevoie de:

5 kg roșii

1 usturoi

sare de mare sau de Himalaya

cimbru sau rozmarin

30 ml ulei pe pahar

 borcane de 450 sau 600 ml


abordare:

Tăiați roșiile în sferturi.


Apoi le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Se sare roșiile și se stropesc cu cimbru.

Puneti tava in cuptorul incalzit.

Coaceți timp de o oră la 200°C.

Puneți roșiile rămase pe o tavă mare.

Stropiți-le cu sare  .

Înmuiați usturoiul în apă, astfel încât cojile să fie mai ușor de separat. Tăiați-l în bucăți mici.

Spălați bine borcanele.


Puneți usturoiul și cimbru pe fundul paharului.

Asezam jumatate din rosiile fierbinti pe care le-am scos din cuptor.

Apoi adăugați din nou usturoiul, cimbru și roșii.

Și la sfârșit, mai adăugăm un strat de usturoi și cimbru.

Turnați ulei de măsline în pahar, închideți bine capacul.

Intoarcem cu susul în jos.

Lăsăm  așa 8-10 ore.

Puteți păstra roșiile într-un loc răcoros și întunecat timp de până la un an.

Comentarii