Ardei umpluti cu orez si carne de porc



50 ml ulei de masline (pentru prajit)

200 g orez cu bob lung

6 ardei gras mari (taiati pe jumatate)

300 g ceapă , tăiată cubulețe (3 mici)

150 g țelină , tăiată cubulețe (2 bețișoare)

300 g carne de porc 

2 lingurițe de oregano uscat

1 lingurita boia 

1 ⁄ 4 lingurita scortisoara

1 -2 lingura piure de rosii

3 catei de usturoi (tocati sau macinati)

500 ml supa de legume

sare

piper

50 g branza rasa ( optional)




gătiți orezul așa cum faceți de obicei (urmați instrucțiunile de pe pachet) lăsați deoparte.

se înmoaie ceapa într-o tigaie mare.

se adauga telina taiata cubulete.

se adauga carnea de porc si se amesteca bine lasand sa se coloreze.

apoi puneți usturoiul, piureul de roșii, oregano uscat, boia de ardei afumată, sare și piper și amestecați .

gătiți amestecul împreună timp de un minut apoi adăugați bulionul de legume, amestecați bine și lăsați să se reducă aproximativ la jumătate.

În acest moment, tăiați ardeii în jumătate și scoateți semințele sau crestele albe (lăsați tulpina verde așa cum o ține împreună).

Când amestecul de tigaie s-a redus, amestecați orezul și apoi umpleți ardeii cu amestecul.

Dați puțin ulei de măsline și, opțional, un strop de brânză rasă.

Coaceți la cuptorul încins mediu pentru aproximativ 30-60 de minute (astfel ardeii se colorează și se înmoaie, dar nu exagerați).

Serviti.

O alta reteta, in videoclipu mru de mai jos :

Comentarii