Cum să scapi de furnici în mod natural, în grădină

 


Unii grădinari trebuie să urască furnicile pentru că vorbesc constant despre modalități naturale de a scăpa de ele în grădină. Dacă credeai că remediile casnice sunt populare pentru lucruri precum melci sau buruieni, nu se compară cu numărul de soluții disponibile pentru a scăpa de furnici în mod natural.


Ce ne spune știința despre controlul furnicilor în exterior? Să aruncăm o privire mai atentă la remediile naturale de acasă pentru a scăpa de furnici.


Cum să scapi de furnici în mod natural, în grădină



Cuprins

Furnici în grădină

Furnicile nu sunt doar furnici

Remedii naturale acasă pentru furnici

Pământul de diatomee ucide furnicile?

Boraxul omoară furnicile?

Făina de porumb ucide furnicile?

Nematozii vor ucide furnicile?

Apa clocotită va ucide furnicile?

Zaț de cafea și furnici

Menta ucide furnicile?

Dar controlul furnicilor de scorțișoară?

Furnici și uleiuri esențiale

Aspartamul poate controla furnicile?

Folosește furnicile pentru a ucide furnicile

Te-ai întrebat vreodată cum arată un cuib de furnici?

Lucruri care nu controlează furnicile

Cum să controlezi furnicile


Furnici în grădină

Înainte să mă uit la cum să scap de ele, să înțelegem problema pe care o provoacă în grădină.


În cea mai mare parte, furnicile nu sunt o problemă în grădină. Ele nu mănâncă plante, decât în ​​locuri foarte uscate. Sigur, s-ar putea să le găsești pe o căpșună pe jumătate mâncată, dar altceva a scăpat puțin de acea căpșună și furnica pur și simplu aspiră o parte din sucul rămas.


Când fac un cuib adaugă mult aer în sol, ceea ce poate ridica înălțimea solului. Aceasta poate fi o problemă atunci când încercați să tuns gazonul, dar în majoritatea cazurilor acesta este un inconvenient minor.


Furnicile vă fertilizează chiar și plantele. S-a demonstrat acum că excrementele de furnică furnizează plantei nutrienți .


Furnicile de foc mușcă și înțeapă. Cu siguranță are sens să scapi de acestea și nimeni nu vrea furnici în casă.


Furnicile pot dăuna plantelor dacă își construiesc cuibul chiar sub plante mai mici sau sub plante ale căror rădăcini nu pot tolera aerul suplimentar și condițiile uscate ale cuibului de furnici. Ele pot fi o problemă în grădinile de stânci. Furnicilor le place solul nisipos al acestor grădini, iar plantele sunt atât de mici încât nu este nevoie de mult pentru a le ucide.


De asemenea, puteți găsi furnici pe plantele care au afide. Furnicile cresc de fapt afidele și obțin mierea de la ele. Nu furnica este problema, ci afidele. Scapa de afide si furnicile lasa de obicei planta in pace.


Furnicile sunt, de asemenea, foarte valoroase pentru grădină. Adună o mulțime de insecte moarte și aerează solul. Pentru a înțelege mai bine valoarea furnicilor în grădină, consultați Secretele unui Super Organism .


În cea mai mare parte, furnicile nu reprezintă o mare problemă, dar din anumite motive grădinarii doresc să scape de ele. Trebuie să înțelegi că acest lucru este imposibil. Dacă ucizi furnicile din grădina ta sau le alungi, alte furnici vor găsi pur și simplu grădina ta și vor începe să trăiască acolo. Să scapi de furnici nu se va întâmpla niciodată și, cu excepția furnicilor de foc, ai putea la fel de bine să înveți să trăiești cu ele.




Furnicile nu sunt doar furnici

Acest titlu nu este chiar adevărat, furnicile sunt furnici, dar există multe feluri diferite de furnici. Există aproximativ 22.000 de specii și, totuși, când oamenii vorbesc despre remedii casnice pentru a scăpa de furnici, rareori menționează tipul de furnică care este controlată. Un anumit amestec poate funcționa de fapt pe un anumit tip de furnică, dar fără detalii complete, rapoartele anecdotice sunt în mare parte lipsite de sens.


Furnicile de foc sunt frecvent menționate , dar în cel puțin o discuție online orice furnică roșie a fost considerată a fi o furnică de foc, ceea ce nu este adevărat. Câți grădinari pot identifica de fapt o furnică de foc? Nu pot.

.


De ce sunt toate acestea importante?


Cu excepția studiilor științifice și a rapoartelor guvernamentale, tipul de furnică este rar menționat. Nu putem presupune că un remediu pentru un tip de furnică funcționează pe toate celelalte tipuri. Asta îmi face greu să ajung la concluzii în această recenzie. Dacă știu despre tipul de furnică despre care se discută, o voi menționa. Dacă nu, le voi numi furnici. Orice testare care a fost făcută a fost făcută doar pe câteva specii.



Remedii naturale pentru furnici

Într-o singură discuție de pe Facebook Group, au fost menționate 20 de remedii de casă diferite pentru furnici. Nici unul dintre ei nu avea dovezi care să demonstreze că a lucrat. Iată lista.


făină de porumb

detergent de vase

zaț de cafea

nematode

ulei de mentă

pământ de diatomee

scorţişoară

ulei de motor care fierbe

oţet

frunza de dafin

praf de cretă

galbenele

mulci de cedru

sare

bicarbonat de sodiu

amidon de porumb

planta arpagic

planta usturoi

apă clocotită

coji de castravete

Unele dintre acestea vor alunga furnicile din grădina ta, iar altele le vor ucide de fapt, sau așa se spune.


Nu vei avea nicio problemă să găsești pe cineva care a folosit unul dintre remediile de mai sus și jură că funcționează, deși majoritatea nu funcționează. De ce este asta?


În unele cazuri, furnicile se deplasează la câțiva metri într-un loc mai puțin vizibil și grădinarul crede că au dispărut. Unele furnici au mai multe intrări în cuibul lor. Dacă te joci cu o deschidere sau așezi ceva acolo care nu le place, te păcălesc și folosesc o altă intrare.


Este practic imposibil pentru un proprietar de casă să confirme că furnicile dintr-un cuib sunt ucise, dar ei susțin asta tot timpul. Vederea unor furnici moarte nu dovedește nimic. Trebuie să omori toate reginele pentru a ucide cuibul. Mult noroc să demonstrezi asta.



Pământul de diatomee ucide furnicile?

Pământul de diatomee (DE) este rămășițele scheletice ale diatomeelor ​​marine. Sunt abrazive și au o capacitate de uscare. Această capacitate de uscare le face periculoase pentru insecte. Insectele rămân hidratate excretând material ceros pe corpul lor. DE absoarbe aceste materiale, insecta se usucă și moare.


Una dintre problemele cu DE este că funcționează doar când este uscat. Dacă se udă, nu mai funcționează. Dacă DE umed se usucă, devine din nou activ.


Pentru ca DE să funcționeze, trebuie să-l puneți într-o locație în care furnicile intră în contact cu el. Prăfuirea acestuia în deschiderile cuibului funcționează bine. Furnicile îl poartă apoi mai adânc în cuib, unde afectează alte furnici.


Funcționează DE la furnicile de foc? „ DE de tip horticol aplicat pe movile sub formă de praf sau suspensie de apă poate muta coloniile de furnici, dar probabil să nu le elimine.” DE ucide unele furnici, dar nu toate furnicile dintr-un cuib.


Boraxul omoară furnicile?

Boraxul este destul de toxic pentru furnici. Ele nu pot să-l miros sau să guste. Când este amestecat cu zahăr, furnicile îl iau înapoi la cuib împreună cu zahărul, îl hrănesc larvelor și matcii. În timp, ele mor din cauza otrăvirii cu bor.


Boraxul este, de asemenea, folosit ca ingredient activ în diverse produse comerciale de furnici.


Există numeroase remedii la domiciliu promovate, iar unele sunt destul de complexe și includ alte ingrediente care sunt complet inutile. Cea mai simplă formulă este să amesteci borax și zahăr 50/50 și să-l așezi lângă un cuib. De asemenea, o puteți dizolva în apă dacă doriți o formă lichidă. Unele formule folosesc mai puțin borax.


Boraxul conține bor, un element care este toxic atât pentru plante, cât și pentru animale și punerea prea mult în sol în apropierea plantelor le poate ucide. Boraxul a fost folosit de mulți ani ca agent de curățare, deci este relativ sigur pentru oameni, dar asigurați-vă că copiii și animalele dvs. de companie nu îl mănâncă.



Făina de porumb ucide furnicile?

Afirmația merge așa. Pune faina de porumb langa cuib. Furnicile vor mânca făina de porumb și, odată ce este în stomac, absoarbe apă, se extinde și furnicile explodează.


Povestea grozavă – dar o prostie totală.


Pentru început, furnicile adulte nu mănâncă alimente solide . Nu ar mânca niciodată făină de porumb. În plus, făina de porumb nu va arunca în aer nicio insectă, nici măcar melci .


Furnicile ar putea lua niște făină de porumb și o pot duce în cuib pentru a hrăni larvele care pot mânca hrană solidă. Larvele regurgitează apoi făina de porumb digerată sub formă lichidă, pe care o mănâncă adulții. Făina de porumb este de fapt hrană bună pentru furnici.


Cum a început acest mit? Bănuiesc, dar făina de porumb este folosită frecvent în momelile chimice pentru furnici. Furnicile iubesc porumbul, așa că duc făina de porumb, împreună cu pesticidul, înapoi la cuib. Pesticidul îi omoară apoi.


Imaginați-vă furnicile din cuibul lor, stând lângă un șemineu confortabil, râzând de grădinarii umani care le hrănesc în continuare cu făină de porumb.



Nematozii vor ucide furnicile?

Există produse comerciale care conțin nematozi ( Steinernema carpocapsae sau Steinernema feltiae) și pretind că „atacă și ucide larvele tinere de furnici în cuiburi și resping furnicile adulte de la construirea de cuiburi noi în zonele tratate. ”


Biroul de extindere al Universității din Florida, spune că „nu s-au dovedit eficienți pentru reducerea efectivă a populațiilor de furnici de foc sau a coloniilor de furnici de foc în câmp. Nu cunoaștem nicio dovadă științifică credibilă care să documenteze că orice specie de nematod este eficientă pentru controlul coloniilor de furnici de foc importate. Acești nematozi sunt capabili să omoare furnici individuale în laborator, dar în studiile pe teren, coloniile de furnici răspund de obicei la nematozi prin deplasarea, uneori despărțirea coloniilor în acest proces.” Când a fost testat în ghivece de pepinieră, nematodul a fost ineficient în controlul furnicilor de foc și acest raport a concluzionat că „Tulpinile testate până în prezent au făcut ca furnicile din movilele tratate să se îndepărteze temporar de movila tratată, dar puține colonii au fost de fapt eliminate. ”


Acest produs nu ucide furnicile. Îi irită, așa că se îndepărtează. Din păcate, cât de departe nu se știe până când ați făcut prima cerere și sunt necesare aplicații repetate la fiecare patru săptămâni până când furnicile dispar, dar nu a furnizat nicio cercetare.


Se pare că există foarte puține teste ale nematodelor pentru controlul furnicilor, iar furnizorii de produse nu oferă nicio cercetare care să le susțină afirmațiile. Niciuna dintre procedurile de management integrat al dăunătorilor (IPM) pentru furnici nu menționează măcar utilizarea nematodelor.


Pentru a aplica nematozi, trebuie să-i udați. Acest lucru funcționează bine pentru larvele care trăiesc chiar sub stratul de gazon, dar încercarea de a le uda astfel încât să ajungă la fundul unui cuib de furnici nu este foarte probabilă.


Apa clocotită va ucide furnicile?

Mulți oameni susțin că turnarea apei clocotite pe un cuib de furnici le va ucide. Adevărul este că cuiburile de furnici pot intra foarte adânc în pământ, până la 6 ft (2 m) pentru furnicile de foc. La prima perturbare a unui cuib, matca este mutată mai jos în cuib. Dacă apa clocotită nu ajunge la ea și nu o ucide, cuibul va supraviețui.


 Apa fierbinte poate răni plantele din apropierea movilei.


Funcționează uneori, pe cuiburi noi, dar trebuie să folosiți multă apă.


Pe măsură ce cuiburile de furnici îmbătrânesc, ele devin mai mari și mai adânci, iar apoi apa clocotită devine mai puțin eficientă și este doar o opțiune atunci când cuibul nu este lângă plante.



Zaț de cafea și furnici

Atât propriile mele experimente, cât și ale dr. Wizzie Brown, entomolog la Texas AgriLife Extension, arată că zațul de cafea nu afectează furnicile.



Menta ucide furnicile?


Menta și alte ierburi aromatice sunt frecvent recomandate pentru controlul furnicilor.


Grădinarii au raportat că sunt construite dealuri de furnici chiar sub plantele lor de mentă – cred că este foarte grăitor. De asemenea, m-am uitat la efectul mentei asupra furnicilor mai detaliat și nu am găsit absolut niciun efect . De fapt, furnicilor par să le facă plăcere să se plimbe peste tot prin mentă.


Dar controlul furnicilor de scorțișoară?

Scorțișoara tratează tot felul de dăunători și am făcut un raport complet asupra proprietăților sale antifungice și am descoperit că majoritatea oamenilor nu cumpără scorțișoara „adevărată”.


Uleiul esențial de scorțișoară a fost testat și s-a dovedit că nu numai că respinge furnicile , ci și le ucide, ceea ce ar fi putut să-i fi determinat pe unii grădinari să-și asume lucrările de scorțișoară. Acest tip de utilizare incorectă a rezultatelor științifice este comună. Cercetarea s-a uitat doar la uleiurile esențiale, o formă foarte concentrată de scorțișoară și toate aceste lucrări au fost făcute în laborator. Nu s-au făcut teste pe teren. Această cercetare, deși interesantă, nu ne spune nimic despre cum funcționează pudra de scorțișoară în domeniu.



Furnici și uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale sunt extracte din plante care conțin diferite substanțe chimice într-o formă concentrată. Atracția utilizării acestora este că sunt naturale și, probabil, mai puțin toxice pentru oameni decât alte pesticide.


Studiile au descoperit că diferite uleiuri încetinesc comportamentul de hrănire al furnicilor de foc sau reduc numărul de muncitori trimiși la hrană, cu toate acestea, aceste efecte sunt de scurtă durată și nu fac colonia să se miște sau să se stingă.


Un studiu de laborator asupra furnicilor argentiniene a descoperit că uleiurile esențiale au descurajat furnicile , dar efectul a fost de scurtă durată.


Ar fi incorect să presupunem că plantele din care sunt extrase aceste uleiuri au vreun efect asupra furnicilor.


Uleiul de mentă a fost una dintre soluțiile propuse pe Facebook, dar nu a fost dată nicio formulă de aplicare. Testele au arătat că o soluție de 1% poate descuraja furnicile, dar trebuie aplicată săptămânal .


De asemenea, s-a demonstrat că extractul de ulei de citrice funcționează ca o udare a cuibului (1,5 fl oz ulei de portocale și 3 fl oz Dawn® Soap/ gal apă per movilă ).


Aspartamul poate controla furnicile?

Legenda spune că dacă puneți niște îndulcitor care conține aspartam pe cuib, acesta va ucide furnicile (mulțumesc grădinarului relaxat pentru acesta).


În 2006, Spoof News a postat un articol care detalia toxicitatea aspartamului asupra furnicilor. Titlul era, FDA certifică aspartamul drept otravă pentru furnici și continuă să spună: „Acea porcărie (aspartamul) ucide furnicile moarte. Funcționează la furnici dulgher, pești de argint, gândaci și aproape orice de fapt.”


Articolul s-a încheiat cu „Povestea de mai sus este o satira sau o parodie. Este complet fictiv”, dar asta nu i-a împiedicat pe zeii internetului să răspândească mitul și numeroase site-uri și ziare susțin în continuare că aspartamul ucide furnicile.


Articolele mitice care s-au dezvoltat din acest spoof sunt destul de distractive – dacă nu a fost atât de trist. Iată o privire la ceea ce a spus unul.


Cum funcționează: Aspartamul este o neuro otravă. Cel mai probabil, ucide furnicile interferând cu sistemul lor nervos. Ar putea fi direct, cum ar fi oprirea inimii lor, sau ceva mai subtil, cum ar fi uciderea simțului gustului, astfel încât să nu poată da seama ce este mâncabil sau miros, astfel încât să nu își poată urma urmele sau să-și identifice greșit membrii coloniilor. , așa că încep să se lupte între ei. Nu sunt sigur ce le face să moară, trebuie doar să știți că pentru multe specii de furnici le va ucide rapid și eficient.


Niciuna dintre informațiile din acest paragraf nu a fost în falsificarea inițială - totul este o prostie inventată. Aspartamul nu ucide și nu descurajează furnicile.



Folosește furnicile pentru a ucide furnicile

Acest lucru este recomandat mai ales furnicilor de foc. Luați furnici dintr-un cuib și aruncați-le pe cuibul de care încercați să scăpați. Furnicile se luptă și se ucid între ele – problema rezolvată.


Furnicile își apără cuibul, dar numai dacă au o singură regină. Multe cuiburi au mai mult de o matcă și sunt cunoscute ca colonii poligine , iar acestea nu se vor lupta cu furnicile dintr-o altă colonie. Deci această metodă de mutare a furnicilor nu este eficientă.


Deranjarea fizică a cuiburilor nu scapă nici de ele, dar s-ar putea să le facă pe furnici să-și construiască un cuib în altă parte.


Te-ai întrebat vreodată cum arată un cuib de furnici?


Lucruri care nu controlează furnicile

Oamenii par doar să inventeze lucruri sau aud unele fapte și le interpretează incorect. Rezultatul net este că majoritatea remediilor casnice nu funcționează și asta este valabil și pentru controlul furnicilor DIY. Niciunul dintre acestea nu are nici un suport științific: săpun de vase , oțet, foi de dafin,  praf de cretă , gălbenele, mulci de cedru, sare, bicarbonat de sodiu, amidon de porumb, arpagic, usturoi, coajă de castraveți, bicarbonat de sodiu, cenușă de lemn, furnici de la două cuiburi. împreună . Dacă găsiți un sprijin științific pentru acestea, spuneți-mi în comentarii.


Cum să controlezi furnicile

Ce funcționează?


Primul pas este să decideți dacă furnicile sunt într-adevăr o problemă. Este puțin probabil să scapi de ele în grădină.


Dacă trebuie să fie controlate, următoarele funcționează într-o oarecare măsură.


Pământ de diatomee

Borax

Ulei de mentă

Ulei de citrice

Dar produsele comerciale? Universitatea din Florida a spus acest lucru : „ Produsele organice disponibile comercial care conțin ingrediente precum acidul boric sau pământul de diatomee pot ucide furnicile, dar eficiența lor de a ucide colonii întregi nu a fost demonstrată în mod constant”.


În fiecare caz, aceste tratamente trebuie repetate de fiecare dată când noi furnici vin în grădina dumneavoastră. Nimic nu ține furnicile departe de grădină, cu excepția poate un furnicar.

Comentarii