Foaia de dafin are cu ce se lăuda în ceea ce ține de conținutul substanțe utile. Este o sursă de vitamine: A, B, PP, precum și seleniu, mangan, magneziu, fosfor, potasiu, calciu, cupru și multe alte minerale necesare plantelor de castraveti.
Avem nevoie de 10 frunze de dafin si 1 l de apa fierbinte. Se torna apa fierbinte peste folile de dafin si se lasa la infuzat 2 ore. Se stropesc foliar plantele de castraveti cu acesta solutie. Sau o alta modalitate de a folosi foile de dafin este sa turnati apa fierbinte peste ele , sa lasati o ora la infuzat si cu solutia obtinuta se dilueaza 5 parti apa, se uda plantele de castraveti. Ingrasamantul din foi de dafin se foloseste cand plantele de castraveti sunt slabite si frunzele incep sa se ingalbeneasca.
Ceaiul din frunze de dafin se poate folosi si la alte legume si flori care sunt afectate de boli.
Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu