Datorită acestui truc, merele rămân proaspete luni de zile, cartofii nu încolțesc, iar morcovii rezistă tot anul!

 


Dacă în grădină cresc mere din soiuri de toamnă sau iarnă, care ulterior vor fi depozitate pentru o lungă perioadă de timp, nu trebuie hrăniți cu îngrășământ cu azot în mijlocul verii.

În caz contrar, astfel de fructe vor absorbi o mulțime de nitrați, ceea ce va reduce semnificativ calitatea depozitării lor.

Pentru depozitarea pe termen lung a merelor din soiurile de iarnă, merită să acordați atenție aspectului lor înainte de începerea colectării.

Portalul ghid a sfătuit cum să păstrați merele pentru iarnă.


Merele care sunt complet coapte și gata de cules ar trebui să aibă mai mult de jumătate din culoarea caracteristică unui anumit soi.

Următorul pas în pregătirea pentru depozitarea merelor este sortarea acestora.

De asemenea, este necesar să pregătiți în prealabil un depozit pentru depozitarea acestora.

În acest scop, albiți pereții cu o soluție de var stins în cantitate de 1,5 kg la 10 litri de apă, iar pentru podea se folosește o soluție de sulfat feros de 5%.

Toate recipientele, inclusiv coșurile și cutiile, sunt tratate cu o soluție de bicarbonat de sodiu.

La așezarea merelor în recipiente, între straturile de mere se pune un strat de rumeguș, așchii, frunze sau bucăți de hârtie.

Păstrați merele la o temperatură de 0°C până la +2°C și o umiditate de 80-90%.


Sfaturi despre cum să păstrați merele astfel încât să rămână proaspete cât mai mult timp posibil.

Pentru păstrarea pe termen lung, este necesar să cerneți merele cu atenție și să selectați doar acele bucăți care nu sunt putrezite sau care nu au pielea grav deteriorată.

Alegeți doar bucăți sănătoase, altfel este ușor ca piesele nesănătoase să infecteze merele sănătoase.

Temperatura ideală a aerului pentru depozitarea pe termen lung este de 6 grade Celsius.

Cu toate acestea, cu mere, este necesară și umiditatea adecvată a aerului, ar trebui să fie de 80-90 de grade.

Spațiile de la subsol sunt potrivite.

Daca nu ai la dispozitie un subsol, acestea pot rezista un anumit timp pe balcon.

Așezați-le într-o cutie căptușită cu paie sau spumă de polistiren și acoperiți-le cu folie și o pătură.

Deci va rezista mult timp chiar si pe balconul tau.

Dacă nici măcar nu aveți balcon, înfășurați fiecare măr într-o bucată separată de ziar.

Ele rețin umiditatea și rămân proaspete mai mult timp.

Nu le depozitați în pungi de plastic.

Zonele incalzite ale bucatariei sau camerelor nu sunt potrivite pentru depozitarea pe termen lung, unde aerul este uscat si merele isi pierd in scurt timp suculenta.

Merele emit etilenă, așa că este nepotrivit să le depozitezi lângă legume sau flori.

Etilena le va face să eșueze.

Cu toate acestea, etilena nu aduce beneficii merelor în sine, așa că trebuie să acordați atenție ventilației regulate.

Ideal este sa alegi o zi sau o noapte ploioasa pentru aerisire, timp in care aerul este umed si rece.

Este indicat să păstrați merele în cutii puțin adânci (de preferință doar pe un rând) și să le păstrați cu tulpina în jos.

În niciun caz nu lustruiți sau spălați merele înainte de depozitare, deoarece acest lucru va îndepărta stratul protector important.

Verificăm din când în când merele pentru a ne asigura că nu sunt mucegăite sau putrezite.

De asemenea, cel mai bine este să împărțiți merele după soi - merele dintr-un singur soi împreună durează cel mai mult.

În frigider - da sau nu?

Bineinteles ca poti depozita merele in frigider, dar trebuie sa tii cont ca o stea mai indelungata in frigider le va afecta gustul.

Păstrați-le separat într-o cutie specială pentru fructe.

Acestea durează aproximativ 6 săptămâni.


Cum să păstrați cartofii, morcovii, bananele și alte alimente?

Continuarea articolului o gasiti pe alta pagina.

Uneori pur și simplu facem o greșeală și cumpărăm mai multe alimente decât suntem capabili să folosim până la data de expirare ideală indicată pe ambalaj.

Pentru ca tu să nu ai de-a face cu alimente stricate și să risipiți bani în mod inutil, vă vom învăța 21 de soluții inteligente pentru depozitarea în siguranță a alimentelor, astfel încât să fie proaspete și mereu disponibile.


Cu ceapa în ciorap

Proaspătă, ceapa tare va rezista luni de zile dacă știi cum să le depozitezi corect.

Un sfat grozav este pur și simplu să îl bagi într-un ciorap vechi și să separați spațiul dintre becurile individuale cu un nod. Depozitați într-un loc uscat și mai răcoros.


Pentru a preveni mucegăirea fructelor de pădure

Când aduceți boabele din magazin, spălați-le imediat într-o soluție de apă și oțet (1 parte oțet la 10 părți apă).

Această metodă va preveni apariția mucegaiului și va păstra boabele proaspete mai mult timp.



Cartofii nu vor încolți.

Păstrați cartofii într-un loc uscat și răcoros, ideal întuneric, deoarece lumina soarelui și umiditatea accelerează germinația.

Și un truc special – introduceți un măr între ele! Mulți oameni susțin că acest lucru le va împiedica să încolțească.

Puteti depozita cartofii impreuna cu sfecla.

Asezati sfecla deasupra si acestea vor servi ca colector de exces de umiditate.

Orice alte legume (inclusiv varza și morcovii) vor înrăutăți starea generală a cartofilor.

Împotriva excesului de umiditate, puneți o crenguță cu un ac deasupra cartofului.


Mierea rezistă ani de zile

Mierea este un aliment scump, dar dacă investești în ea, poate rezista ani de zile în stare perfectă.

Cu toate acestea, este esențial să-l depozitați într-un recipient de sticlă resigilat într-un loc răcoros.

Nu trebuie să vă faceți griji dacă mierea își schimbă culoarea în timp.

Nu îi afectează gustul, calitatea și prospețimea.


Bananele nu vor deveni maronii

Bananele vor rezista doar câteva zile înainte de a deveni maronii și de a se înmoaie în mușcă.

Acest lucru se datorează faptului că tulpina lor produce etilenă gazoasă, care accelerează coacerea.

Soluție: Înfășurați capetele bananelor într-o pungă de plastic.

Aceasta încetinește eliberarea de etilenă și încetinește coacerea.

Acest lucru va ajuta și alte fructe pe care le aveți lângă banane.


Este chiar laptele stricat?

Laptele proaspăt poate dura până la 3 luni dacă este depozitat corespunzător, dar consistența sa se poate schimba, dar asta nu înseamnă neapărat că este stricat.

Cu toate acestea, dacă sunteți îngrijorat de termenul de valabilitate al laptelui pe care nu îl puteți folosi acum, îl puteți congela în siguranță și îl puteți utiliza din nou mai târziu.


Prea multe ouă?

Încercarea perioadei de valabilitate a ouălor poate să nu merite.

Cu toate acestea, dacă nu aveți cum să folosiți ouăle, puteți lua decizii înțelepte.

Bateți ouăle cu un praf de sare și turnați amestecul într-o pungă de gheață ermetică.

Apoi pur și simplu congelați-l și când aveți nevoie de ouă, le veți avea ușor la dispoziție după o lună sau două.


Nu trebuie sa arunci sosul de rosii ramas

Este usor sa uiti de sosul ramas in frigider si dupa putin timp gasim o surpriza mucegaita in locul sosului.

Desigur, mucegaiul pune în pericol și alte alimente din frigider.

Un sfat inteligent este să transferați sosul într-o pungă de plastic resigilabilă și să folosiți o oală mică pentru a face porții mai mici în interior.

Congelați și puteți folosi mai târziu cât de mult sos aveți nevoie.


Cum să păstrezi ierburile proaspete

Ierburile proaspete sunt de neprețuit în bucătărie.

Cu toate acestea, dacă sunt depozitate necorespunzător, își pierd rapid aroma și prospețimea.

Puteți conserva perfect ierburile folosind ulei de măsline și cuburi de gheață. Ierburile se toaca marunt si se aranjeaza in forme. Se acopera cu ulei de masline si se da la congelator.

Uleiul va împiedica înghețul să strice ierburile și îl veți avea la maxim.

Folosiți folie

Înfășurați țelina, broccoli sau salata verde în folie de aluminiu și păstrați-le la frigider. Legumele vor rămâne proaspete mai mult de 4 săptămâni.

Tăiați, albiți și congelați

Dacă doriți ca legumele să fie mereu proaspete și perfect gata de utilizare, feliați-le, albiți-le în apă fierbinte (stropiți cu apă fierbinte) și puneți-le într-o pungă resigilabilă. Apoi pur și simplu scoateți punga și folosiți legumele în supe sau alte feluri de mâncare.

Șervețel de hârtie

Înfășurați verdeața cu frunze într-un șervețel de hârtie. Absoarbe excesul de umiditate, datorită căreia legumele nu se ofilesc atât de repede.

Ghimbir proaspăt

Răziți ghimbirul și puneți movile mici pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Odată ce ghimbirul este înghețat, transferați-l într-un recipient ermetic și păstrați-l la congelator.

Comentarii