Dovlecei copti cu iaurt grecesc, usturoi și sos de lămâie

 


Ingrediente

Pentru dovlecel:

2 Dovlecei, tăiați în jumătate apoi marcați în diagonală 

3-4 linguri ulei + Lămâie 

Sare

Pentru iaurtul grecesc usturoi și sos de lămâie:

1 cană de iaurt grecesc

2 linguri ulei + suc de Lămâie 

usturoi dupa gust

Un Vârf de cuțit de sare

Un praf de piper

Un Pumn mic de patrunjel


Mod de preparare

Pentru dovlecel:

Setați cuptorul la 180 de grade. 


Tăiați dovlecelul în jumătate și însemnați pe fiecare parte în diagonală. Sarați generos dovlecelul, ungeti cu ulei lăsați să stea 20 de minute pentru a elimina umezeala. Uscați dovlecelul cu un prosop de hârtie. 

Într-o tigaie mare, sigură pentru cuptor, încălziți 3-4 linguri de ulei la foc mediu. Puneți dovlecelul cu partea în jos în tigaie și gătiți timp de 5-6 minute, până când se rumenesc. Scoateți tava de pe aragaz și puneți la cuptor aproximativ 40 de minute. Întoarceți dovlecelul la jumătate. 

În timp ce se coace dovlecelul, pregătiți sos de lămâie cu iaurt grecesc usturoi. Pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie și toacă. 

Întindeți iaurt grecesc cu sos de lămâie cu usturoi pe o farfurie mare și acoperiți cu dovlecelul. Acoperiți Dovleceii cu Feta mărunțită și Mentă mărunțită. 

O alta reteta cu dovlecei copti , aici :

Comentarii