Ingrasamant cu drojdie si iaurt pentru rosii

 Plantele  de rosii pot  fi sensibile la conditiile extreme si temperaturile ridicate sunt printre ele.. Un ingrasamant potrivit le va ajuta sa treca mai bine prin aceste conditii.

Utilizarea frecventa a fungicidelor sau a altor substnte chimece pote afecta negativ cresterea si dezvolatarea plantelor. Rosiile adora soarele dar caldura excesiva are un impact negativ asupra cresterii si dezvoltarii lor si asupra uscarii florilor. La temperaturi de peste 30 grade Celsius , plantele de tomate incep sa sufere.

Iata cateva motive esentiale pentru care protectia termica este atat de importanta caci temperaturile ridicate pot provoca arsuri plantelor si o coacere neuniforma a fructelor. De asemenea , poate afecta procesul de fotosinteza si reduce randamentul culturilor.

Caldura face de asemena,  ca florile sa cada inainte ca fructele sa se formeze. Caldura le face de asemenea, suscceptibile si sensibile.la atacul bolilor. Este importanta udarea regulata si  temeinica , dimneata devreme si folosirea de mulci, in jurul plantelor de rosii pentru a mentine umiditatea,

Adaugam 10 linguri de iaurt intr-un borcan de sticla, adaugam o lingura de drojdie si o lingurilta de zahar. Se adauga 2 l de apa calda. Se lasa minim trei ore sa fermenteze. Drojdia contine hormoni care actioneaza asupra microorganismelor din sol si le stimuleaza, Contine vitamina A si B care stimuleaza prode\ucerea de frunze luxuriante.

Acest supliment ajuta la protejarea planteler de bolile fungice. Se stropesc sau se uda plantele de tomate cu acest ingrasamant.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii