Piept de pui cu cartofi , oua si smantana la cuptor



 INGREDIENTE:

500 g file de pui

700-800 g cartofi

condiment uscat sare

, piper

2 oua

200 ml smantana

50 ml ulei

20 g unt


PREPARARE:

Curățați cartofii, spălați-i și tăiați-i felii groase de jumătate de centimetru. Se condimentează cu sare și se stropește cu un amestec de condimente uscate.

Tăiați fileul de pui în fripturi și, de asemenea, condimentați cu sare și un amestec de condimente uscate și puțin piper.

Ungeți o tavă rezistentă la cuptor sau o altă tavă de copt cu unt.

Întindeți cartofii condiționați uniform pe fund și acoperiți-i. Aranjați șnițelele de pui deasupra cartofilor, apoi acoperiți vasul cu folie de aluminiu sau un capac potrivit.

Coacem aproximativ 30 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade C.

Dupa aceea scoatem vasul din cuptor. Scoateți folia sau capacul.

Se bat ouale si smantana si se toarna continutul in vas. Inapoi la cuptor

fara capac sau folie si coace inca 15 minute la o temperatura de 180 grade C pana cand vasul se rumeneste frumos.

Felul de mâncare este gata de servit. Cu niște supă și salată, este o idee grozavă pentru prânz.

Comentarii