Protejeaza-ti plantele de rosii de boli si arsuri solare cu lapte

 

Proprietățile antifungice ale laptelui sunt bine cercetate în comunitatea științifică, cu rezultate de succes în tratarea mucegaiului praf , o afecțiune fungică care afectează multe culturi importante. Mai poate proteja rosiile si de alte boli precum mana tomatelor.
,
Bogat in minerale, intareste sistemul imunitar al plantelor de rosii facandu-le rezistente la boli. Foliar, protejeaza plantele de atacul ciupercilor.


Laptele este cel mai bun mod de a adăuga calciu la plantele de tomate.

Laptele trebuie diluat cu apa inainte de a-l aplica. Dilutia difera foarte mult. Am fost deseori intrebata in comentarii de ce difera dilutia de apa cu lapte. Deci in primul rand , nu exista formula perfecta sau o formula oficiala. Atatia gradinari, atatea obiceiuri. Dar aceasta dilutie depinde de mai multi factori. Cat de mari sunt plantele de tomate, cat frunzis au, cat de sanatoase sunt, ce ingrasaminte ati mai folosit, cat de bogat este solul si daca ati mai folosit ingrasaminte bogate in calciu.

Daca ati folosit cenusa sau coji de oua , stropiti des cu lapte, atunci dilutia va fi  mai mare pana la 1 parte lapte - 9 parti apa. De asemenea, daca il folositi foliar dilutia va fi mai mica decat daca il folositi pentru a uda plantele. Daca nu ati folosit deloc ingrasaminte cu calciu si daca plantele sunt slabite , aproape bolnave atunci dilutia merge pana la 1 parte lapte - 1 parte apa. Deci vedeti aceasta dilutie variaza de la caz la caz si nu exista formula perfecta.

Nu folositi prea multa cantitate pentru stropit. Anumite plante, cum ar fi roșiile, sunt predispuse să dezvolte boli fungice dacă lichidul rămâne prea mult timp pe frunze. De asemenea, puteți turna amestecul de lapte direct în solul de la baza plantei, ceea ce va permite rădăcinilor să-l absoarbă.

După aplicarea laptelui, abțineți-vă de la folosirea unui pesticid chimic sau îngrășământ pe plante, care va ucide bacteriile din lapte care ajută plantele să crească. 

Mai multe, aici :

 

Comentarii