Supa crema de rosii cu parmezan si busuioc

 


Ingrediente pentru supa de rosii

Deoarece aceasta este o supă pe bază de roșii, este important să compensați aciditatea cu câteva ingrediente cheie. Folosim o combinație de smântână, parmezan și puțin zahăr pentru a echilibra supa.


Unt – folosește unt nesarat pentru a călii ceapa

Ceapă galbenă – pare o tonă de ceapă, dar dispare în supă adăugând o dulceață echilibrată

Usturoi – veți avea nevoie de 1 lingură tocată din aproximativ 3 căței

Roșii zdrobite – cu sucul lor, de preferință roșii San Marzano

Supa de pui – pentru cea mai bună aromă, folosiți supa de pui de casă

Busuioc – toacă și adaugă 1/4 cană busuioc proaspăt, plus mai mult pentru a servi. Frunzele de busuioc se zdrobesc ușor, așa că toacă prin stivuire o grămadă de frunze, apoi rulează-le  și se taie-le în fâșii subțiri.

Zahăr – Este doar 1 lingură, dar necesar pentru a combate aciditatea roșiilor.

Piper negru – începeți cu 1/2 linguriță și adăugați mai mult după gust

Parmezan – adaugă salinitate supei și echilibrează aciditatea. Adăugarea de parmezan adaugă suficientă sare și de obicei nu mai adaug.


Cum se prepară supa de roșii

Incălziți o oală nereactivă la foc mediu. Topiți în 4 linguri de unt apoi căliți ceapa până se înmoaie și devine aurie (10-12 min). Adăugați usturoiul tocat și mai căliți încă un minut.

Pregătiți baza de supă de roșii - 1 kg roșii zdrobite cu sucul lor, supa de pui, busuiocul tocat, zahărul și piperul negru. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul, se acoperă parțial și se fierbe 10 minute.

Mixați dacă doriți - folosiți un blender de imersie în oală sau amestecați în loturi folosind un blender (ai grijă să nu umpli blenderul prea mult cu lichid fierbinte) și puneti supa inpoi în oală.

Adăugați smântână și parmezan - amestecați smântâna groasă și parmezanul mărunțit. Reveniți la fiert și asezonați după gust, dacă este necesar.

Servește – se pune în boluri calde și se ornează cu mai mult parmezan și busuioc.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos:

Comentarii