Cand se incepe sa se dea de mancare la puii de pisica ?

 Înțărcarea se referă la procesul de tranziție a pisoilor nou-născuți (nou-născuți) de la lapte (fie alăptați, fie hrăniți cu biberon ) la hrana solidă. Deoarece pisoii nu mai depind de alăptare, procesul de înțărcare implică și un pisoi care devine mai mobil și mai independent.


Când sunt înțărcați pisoii?

De obicei, pisoii sunt gata să fie înțărcați la vârsta de aproximativ 4 săptămâni, dar unii sunt gata pentru hrană solidă încă de la vârsta de 3 săptămâni. Veți ști că un pisoi este gata să fie înțărcat atunci când:


Devine mai mobila


Au canini și incisivi ( dinți de lapte ).


Sunt din ce în ce mai curioși și jucăuși


Încep să-și arate interesul pentru mâncarea solidă a mamei lor


Cum să înțărcați pisoii pas cu pas

Este important să urmați procesul corect atunci când pisoiul este gata să fie înțărcat.


1. Găsiți mâncarea potrivită

Asigurați-vă că pisoiul dvs. trece la o dietă completă și echilibrată, special formulată pentru pisoii în creștere.  Începeți să oferiți hrana uscata când pisoiul are 5-6 săptămâni.


În medie, înțărcarea pisoilor ar trebui să dureze aproximativ două până la patru săptămâni. Aceasta înseamnă că majoritatea pisoilor ar trebui să treacă complet la hrana solidă pentru pisoi până la vârsta de 8 săptămâni.


Odată ce încep să bea apă, aveți întotdeauna apă proaspătă la dispoziție pentru pisoiul dvs. Apa ar trebui să fie oferită într-un vas mic, puțin adânc.


Nu încercați să înțărcați pisoii prea devreme. Acest lucru poate duce la probleme de comportament, cum ar fi anxietatea și agresivitatea. Este întotdeauna mai bine să înțărcați mai târziu, dacă este necesar. Monitorizați-vă pisoiul îndeaproape pentru semne că este gata să fie înțărcat și nu începeți procesul prea devreme.

Comentarii