Datura stramonium, Ciumăfaia - beneficii

 Datura stramonium ( D. stramonium ) este una dintre plantele medicinale populare bine cunoscute. Buruiana supărătoare, D. stramonium este o plantă cu proprietăți atât otrăvitoare, cât și medicinale și s-a dovedit că are un potențial farmacologic mare, cu o mare utilitate și utilizare în medicina populară. S-a dovedit științific că D. stromonium conține alcaloizi, taninuri, carbohidrați și proteine. Această plantă a contribuit cu diverse acțiuni farmacologice în domeniul științific al sistemelor indiene de medicamente, cum ar fi activități analgezice și antiastmatice.


Un extract din frunze se ia pe cale orală pentru tratamentul astmului și infecțiilor sinusurilor, iar scoarța decupată se aplică extern pentru a trata umflăturile, arsurile și ulcerele.


Unele utilizări medicinale ale plantei sunt proprietatea sa antiinflamatoare a tuturor părților plantei, stimularea sistemului nervos central, decongestia respiratorie, tratamentul infecțiilor dentare și ale pielii, alopecie și în tratamentul durerilor de dinți. Este o plantă halucinogenă care provoacă otrăviri grave. Consumul oricărei părți a plantei poate duce la o reacție anticolinergică severă care poate duce la toxicitate și poate cauza ocazional dificultăți de diagnostic.


 Dacă este cultivată pentru recoltarea frunzelor, capsula trebuie luată imediat ce s-a format, deoarece în vânt țepii rup frunzele. În august, planta ajunge la o înălțime de 1 metru și dă flori și fructe. La sfârșitul lunii august, tulpinile cu frunze și vârfuri înflorite sunt colectate și uscate cât mai curând posibil la 45 °C până la 50 °C. Frunzele trebuie adunate când planta este în plină floare și uscate cu grijă. Ele sunt în general recoltate la sfârșitul verii. În august, recolta este tăiată de seceră într-o zi frumoasă dimineața, după ce soarele s-a uscat de rouă, iar frunzele sunt desprinse de pe tulpină, uscate cu grijă cât mai repede.

Frunzele sale, aplicate după prăjire, sunt utile în ameliorarea durerii. Planta narcotică amară ameliorează durerea și încurajează procesul de vindecare. Semințele plantei sunt cele mai active din punct de vedere medicinal. Extern, planta este folosită ca cataplasmă în tratarea fistulelor, rănilor de abcese și a nevralgiilor severe. Scopolamina se găsește și în plantă, ceea ce o face un halucinogen puternic colinergic-bloc care a fost folosit pentru a calma pacienții schizoizi. Frunzele sale, care conțin hiosciamină și atropină, pot fi folosite ca un medicament extrem de puternic care modifică mintea. Semințele de Datura sunt analgezice, antihelmintice și antiinflamatoare și, ca atare, sunt folosite în tratamentul durerilor de stomac și intestinale care rezultă din infestarea cu viermi, dureri de dinți și febră cauzată de inflamație. Sucul fructelor sale se aplică pe scalp, pentru a trata mătreața și căderea părului.

 
Mi multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii