Moringa - beneficii pentru sanatate

 Moringa oleifera este o plantă originară din nordul Indiei, care poate crește și în alte locuri tropicale și subtropicale, cum ar fi Asia și Africa. Medicina populară a folosit frunzele, florile, semințele și rădăcinile acestei plante de secole.


În mod tradițional, a fost folosit ca remediu pentru astfel de afecțiuni precum:


Diabet

Inflamație de lungă durată

Infecții bacteriene, virale și fungice

Dureri articulare

Sănătatea inimii

Cancer

Există beneficii pentru sănătate?

Moringa are multe vitamine și minerale importante. Frunzele au aproximativ la fel de mult potasiu ca o banană și aproximativ aceeași cantitate de vitamina C ca o portocală. De asemenea, conține calciu , proteine , fier și aminoacizi, care vă ajută corpul să se vindece și să dezvolte mușchi.


Este, de asemenea, plina de antioxidanți , substanțe care pot proteja celulele de deteriorare și vă pot întări sistemul imunitar . Există unele dovezi că unii dintre acești antioxidanți pot, de asemenea, să scadă tensiunea arterială și să reducă grăsimea din sânge și corp.


Studiile timpurii arată că poate ajuta cu:



Artrita reumatoidă : extractul de frunze de Moringa poate reduce umflarea lichidelor, roșeața și durerea .


Diabet: mai multe studii timpurii arată că proteinele asemănătoare insulinei găsite în moringa pot ajuta la scăderea zahărului din sânge . Substanțele chimice din plante găsite în frunze ar putea ajuta organismul să proceseze mai bine zahărul și pot afecta modul în care organismul eliberează insulină.


Cancer: În testele de laborator, extractele de frunze au încetinit creșterea celulelor canceroase pancreatice și au ajutat chimioterapia să funcționeze mai bine. Alte studii de laborator arată că frunzele, scoarța și rădăcinile de moringa au toate efecte anticancerigene care ar putea duce la noi medicamente .


Memorie: Unii experți cred că antioxidanții și alte substanțe chimice ale plantelor care promovează sănătatea pot vindeca stresul și inflamația din creier .


Oamenii de știință încearcă, de asemenea, să vadă dacă ar putea ajuta cu:


Colesterolul

Artrită

Hipertensiune arterială

Leziuni hepatice cauzate de medicamente

Ulcere de stomac

Astm

Vindecarea rănilor

Colita ulcerativă

Diaree

Anemie

Pierderea în greutate

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii