Cum uscam paducelul pentru a face ceai

 


Beneficiile pentru sănătatea inimii ale fructelor de păducel sunt probabil cele mai cunoscute. Păducelul poate susține tensiunea arterială, care poate crește atunci când ești stresat sau când sistemul cardiovascular este sub presiune.

Afinitatea pentru inimă se datorează, de asemenea, capacității păducelului de a crește puterea contracțiilor inimii și de a ajuta la susținerea unei reduceri a colesterolului seric și a depunerilor de plăci în artere (aceasta este o zonă care este cercetată în continuare).

Beneficiile uimitoare pentru sănătate ale fructelor de păducel nu se termină aici. Un studiu a constatat că pacienții cu insuficiență cardiacă în stadiul II care au luat un extract standardizat de fructe de pădure proaspete timp de două luni au experimentat o capacitate crescută de a tolera exercițiile fizice și au observat o scădere a tensiunii arteriale.

Păducelul este, de asemenea, un nervin calmant , folosit la fel ca trandafirul (care ajută la susținerea inimii, mai ales în perioadele de stres și durere). Există o utilizare documentată a păducelului pentru a susține sistemul nervos pentru persoanele care suferă de anxietate , îngrijorare, ADHD și iritabilitate.

Boabele de păducel, ca multe fructe de pădure, sunt pline de antioxidanți.  Culoarea roșie aprinsă a fructelor de păducel este un semn al proprietăților lor antioxidante, care sunt derivate din nivelurile lor ridicate de polifenoli și flavonoide.
Pentru a face ceai de fructe de păducel, puteți folosi toate părțile copacului, inclusiv frunzele și florile. Odată culese, clătiți-le bine cu apă rece, îndepărtând tulpinile din boabe. Pentru a usca totul, întindeți fructele de pădure, frunzele și florile într-un singur strat pe o suprafață curată și uscată și lăsați-le să se usuce la aer timp de câteva zile până când sunt complet deshidratate.Pentru a face ceaiul, fructele de pădure trebuie mai întâi uscate. Acest lucru se poate face folosind un deshidrator, cuptorul sau pur și simplu așezându-le în fața unei ferestre însorite timp de aproximativ o săptămână (în funcție de cât de însorit este)

Când fructele tale de păducel sunt uscate, sunt gata să fie adăugate la ceaiul tău preferat. Sau îți poți crea propriul amestec. Pentru a spori beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de păducel, luați în considerare adăugarea altor ingrediente precum ghimbir și un praf de ardei cayenne pentru a ajuta la circulația. Sau adăugați măceșe pentru un plus de antioxidanti iarna.

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mi jos :

Comentarii