Cea mai bună plăcintă cu mere



 Cea mai bună plăcintă cu mere pe care o vei mânca vreodată! Uitați de toate rețetele!

Pregătește-te să te bucuri de cel mai bun desert îngăduitor care îți va face papilele gustative să tânjească după mai mult. Această rețetă combină cu experiență o crustă delicată, untoasă, cu o umplutură delicioasă de mere, infuzată cu note calde și aromate de scorțișoară.

Rezultatul este o plăcintă cu mere perfect coaptă, care cu siguranță îi va satisface chiar și pe cei mai pretențioși de dulce. Nu fi surprins când toți cei de la masă cer cu nerăbdare câteva secunde din acest răsfăț irezistibil.


INGREDIENTE NECESARE:

Pentru prepararea plăcintei, veți avea nevoie de 3 ouă, 75 de grame (1/3 cană) de zahăr, un praf de sare, 8 grame (1 lingură) de zahăr vanilat, 100 de grame (7 linguri) de unt topit, 150 de grame (1 cană) de făină, 10 grame (2 lingurițe) de praf de copt și 3 mere decojite și tăiate felii (~300 de grame). Pentru topping, veți avea nevoie de 3 linguri de zahăr și scorțișoară după gust.


CUM SE PREGĂȚI PRĂJITUL DE MERE?

Pentru a începe, preîncălziți cuptorul la 180°C pentru a genera căldura necesară. Apoi concentrați-vă pe pregătirea aluatului:

Amestecați ouăle, 75 de grame de zahăr, sarea și zahărul vanilat într-un castron mare. Amestecul se bate energic până se transformă într-o consistență pufoasă și aerisită. Amestecați încet untul topit în amestec, continuând să amestecați până când se combină complet.

Se amestecă făina și praful de copt, se cerne, apoi se unesc în amestecul de ouă. Acum să trecem la pregătirea merelor.

Tăiați merele cubulețe după ce le curățați și le tăiați. Amestecați feliile de mere cu 3 linguri de zahăr și scorțișoară după cum doriți, într-un castron separat.

Ungeți și făinați o formă de tort de 20 cm . Întindeți jumătate din amestec uniform în tigaie.

Aranjați feliile de mere deasupra aluatului, asigurându-vă că sunt distribuite uniform. Întindeți uniform aluatul rămas peste feliile de mere, asigurându-vă că le acoperiți complet.

Pentru a coace plăcinta, pur și simplu puneți-o într-un cuptor preîncălzit și lăsați-o la cuptor pentru un total de 35 de minute.

După 35 de minute, este indicat să inspectați plăcinta. Daca vi se pare necesar, continuati sa coaceti inca 5-10 minute pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata si suprafata capata o minunata nuanta aurie.

Pentru rezultate optime, se recomandă să lăsați plăcinta să se răcească în interiorul formei timp de aproximativ 10 minute. După această perioadă scurtă, îndepărtați cu grijă părțile laterale ale tigaii arcuite. Pentru etapa finală a procesului de răcire, transferați plăcinta pe un gratar și lăsați să se răcească bine.

Când este timpul să serviți, luați în considerare să savurați plăcinta cu mere cât este încă caldă sau la temperatura camerei. Pentru un plus de plăcere, însoțește-l cu o linguriță mare de înghețată de vanilie sau puțină frișcă.

Comentarii