Cifoza cervicala - de ce apare si cum se trateaza

 De ce apare cifoza cervicala ? In majoritatea cazurilor de la postura gresita si , surprinzator, pozitie defectuoasa de somn.

Simptome? Dureri crunte de gat, dureri false de masele si dinti, dureri de fata, de maxilare, dureri de umeri si omoplati. Dureri la inghitire si vorbire

Probabil ca daca te confrunti cu aceasta problema ai incercat celebrele exercitii cu prosopul. Nu prea dau rezultate dar sunt bune , cat de cat, mai ales daca le faci de 5 ori pe zi. Inlocuiti cateodata prosopul cu o chinga elastica. Eu folosesc cercul de balet al fetitei mici, este foarte bun ca am  pozitie buna pentru brate si pot trage mai cu putere.

Ajuta fizioterapia ? Doar pe moment apoi durerile reincep. Un tratatment natural sunt frunzele de tataneasa care se aplica pe coloana.  se fixeaza si se lasa pe timpul noptii. Vor vindeca oasele.

Postura corecta este esentiala pentru vindecare. Mai ales in sezut. Spatele drept, umerii trasi. Ai grija sa nu stai cocosat si spatele sa fie mereu drept, altfel iti arunca capul inainte si nu faci niciun progres. Barbia si nasul sa le verifici in permanenta sa stea in sus si deloc in jos.

Pozitia de somn poate fi cel mai bun prieten al tau sau cel mai mare dusman. Pozitia pe o parte , daca nu este corecta, poate fi catastrofala pentru sanatate. Eu obisnuiam sa dorm pe o parte cu capul aplecat inainte, in flexie, cu o perna mult prea joasa pentru pozitia laterala. 8 ore pe zi in aceasta pozitie , ani de zile impinge usor coloana cervicala inainte . Dar si umerii si asa creaza oportunitatea perfecta pentru cifoza.

Neaparat o pozitie de somn pe spate. daca este nevoie iti legi 2 gantere de maini pentru ca sa nu te poti intoarce noaptea. Sub cap, neaparat un rulou mai tare, sa nu fie moale. Il fixezi sa vina perfect sub craniu, pe coloana cervicala. Fara perna. Nici macar perna pentru suport cervical, pe care poate ai incercat-o si probabil nu a dat rezultate. Seara iti legi un prosop rulat in jurul gatului  pentru a accentua curbura si dormi pe rulou cu prosopul legat de gat. Incearca macar 3 zile si vei vedea imediat o usoara ameliorare.

Daca cifoza vine de la postura gresita, atunci probabil ai avut sau mai ai dureri undeva la mijlocul spatelui, de acolo de unde ai inceput sa stai cocosat sau aplecat. Atunci , cel mai probabil si rectitudine de coloana lombara. adica lipsa curburii lombare. Atunci este necesar sa-ti pui si un rulou in zona unde simti ca coloana este aplecata sau unde a durut.

Si apoi , bineinteles , exercitii fizice. Cele pe care le faceam la orele de sport sunt ideale, deoarece intind majoritatea muschilor care tind sa ne faca probleme. Unde simti durere, simti disconfort , acolo este o problema. Nu renunta , ci intensifica zilnic acele zone cu diverse miscari si exercitii pana cand totul revine la normal.

Renunta la paste , paine, dulciuri si mananca oua bio si carne bio. Ia suplimente. Totusi evita sa iei calciu. Iti va face mai mult rau decat bine. Ia colagen zilnic- cel mai bun facut acasa. Fa sarituri pe trambulina, sunt cele mai bune pentru coloana. Si tine spatele cat mai drept. Nu te tolani. Nu te rezema . Incerca uneori sa stai doar pe muschii fesieri si ai coapselor fara macar sa te atingi de spatar. Verifica in permanenta curburile cu mana, atat la gat cat si cea lombara. Vezi pozitiile care le fac sa dispara si evita-le. Alege pozitiile care le accentueaza, chiar daca dor la inceput.

Comentarii