Dezinfectam , aplicam masuri preventive eficiente dar tot avem boli si daunatori la plante. Oare cum ?




Multi vlogeri de gradinarit, in lupta lor continua dupa vizualizari , faima si bani, nu vor avea niciodata interesul pentru ca d-voastra sa aveti o gradina sanatoasa, ci doar sa aiba ei subiect de discutie.

Daca observati, desi folosesc foarte multe produse atat naturale si chimice, ei tot au daunatori si boli, in permanenta. Ori ca spun adevarul ca au daunatori, ori ca mint ca au daunatori, ambele variante nu sunt ok.

Eu , in acest an , nu am prezentat nici o reteta de fungicid pentru ca nu am avut boli. Am avut doar cateva amarate de plosnite, de care am scapat foarte rapid. Acest lucru inseamna ca toate tehnicile, pregatirile si metodele de prevenire au dat roade. Este absurd sa va prezint tehnici de dezinfectare a solului si dupa doua luni sa va prezint cum aplic eu fungicide pe plantele bolnave.

O parte sunt care vorbesc doar ca sa spuna ceva. De exemplu despre gradinaritul fara sapa. Nu l-au practicat dar isi dau cu parerea. Eu l-am incercat, in primul an, doua straturi, in al doilea an,  jumatate din spatiu si solar. Am deja un cuvant de zis. Zicea cineva ca se inmultesc daunatorii de la pamantul fara sapa. Nu , nu se inmultesc daunatorii , doar sunt mai vizibili. Daca inainte, limacsii se ascundeau in crapaturile pamantului, acum stau mai la suprafata. Nu mai simt nevoia sa se ascunda . Asta nu inseamna ca s-au inmultit. Daca nu se sapa pamantul pentru a nu perturba ecosistemul asta nu inseamna ca toti daunatorii si virusii se vor inmulti de atata bine. V-ati gandit vreodata ca pot fi redusi  in ecosistem ? Sau ca au totusi rolul lor si nu putem peturba ecosistemul ? De exemplu copiii mei sunt raciti si eu nu. Virusul nu ma poate ataca si nu-mi poate face rau, desi este prezent.

Ca si concluzie a unui gradinar care a folosit pamantul fara sapat, eu spun ca bolile si dauntorii se reduc drastic. Nu mai ascultati de cei care nu au folosit aceasta tehnica dar totusi nu se abtin sa isi dea cu parerea si sa nu recomande aceasta tehnica. Asa doar ca nu mai au ei subiecte de discutie si vizualizari.

Zilele trecute mi-au aparut subiecte despre dezinfectia solului. Multe. Caci gradinarii nostri se copiaza mereu intre ei. A fost suficient sa deschid un videoclip sa privesc cateva secunde, nu am rezistat mai mult caci deja am vazut aberatii, si mi-au si aparut alte videoclipuri cu dezinfectia solului.

Acesti gradinari care ne garanteaza ca dezinfectia solului are doar avantaje si nu vom mai avea vreodata boli si daunatori sunt acei gradinari care ne invadeaza peste cateva luni cu solutii pentru boli. Pai explicati cum mai aveti voi boli. Explicati de ce mai faceti masuri de preventie daca in urma dezinfectarii ucideti tot ce este rau ? Nici masurile preventive nu isi mai au rostul, nu ? .

Astept cu nerabdare primavara sa vedem respectivii gradinari ce masuri de preventie prezinta, ce boli au si cum explica acest fapt. Eu intuiesc ce o sa zica: daca nu ati fi dezinfectat ar fi fost si mai rau, nu ati mai fi avut nimic in gradina 😂😂😂!!!

As vrea o explicatie de la acesti guru ai gradinaritului, cum se face ca desi unii gradinari nu dezinfecteaza , nu au boli 😇??? Si ei desi dezinfecteaza , au mereu boli si fac mereu masuri de preventie a bolilor ?

Eu am dezinfectat intr-un an solul si a fost parca mai rau ca si in orice an , cu bolile si daunatorii si de atunci am renuntat la dezinfectie. Asta nu inseamna ca daca am avut boli am lasat toate plantele acolo si mi-am vazut de treaba. Nu, doar am strans resturile si le-am ars.

Si culmea, cei care dezinfecteaza... pun pariu sunt acei care au refuzat acum 4 ani sa se... nu pot ca nu am voie sa scriu acest cuvant.

Si nu am putut sa mentionez si acest subiect: gradinaritul bio. Am vazut pe tik-tok o doamna care se jura ca ea gradinareste bio de o viata. Desi era obeza si buhaita. Cand dai cu sapa si nu cu erbicid, nu prea te ingrasi. Si cand mananci legume bio , radiezi.

Foarte multi gradinari sustin ca ei gradinaresc bio, practica permacultura, mama ce fitze. Alo, doamna/ domnu , vedeti ca v-a cazut pe jos Mospilanul 🙈!!! Se vede de la distanta ca mancati chimicale.  Va curge topsinul prin glandele lacrimale.

 Si sa va mai spun un secret: gradinarii bio arata bine. Nu cu burtile atarnand. Eu am fost gravida de trei ori, stiu cum este, nu prea te poti apleca cu burta dupa buruieni ca te doare spatele !!! Dai cu erbicid !

Si mai zic ceva, ca tocmai mi-a intrat fiica cea mare la una dintre cele mai renumite facultati si a fost asa ... o perioda mai diferita. E bine ca unii nu se / sau nu prea se inmultesc. Sunt deja suficienti destepti pe acest pamant ! Ma mai uit eu asa... atata desteptaciune peste tot. Cum se zice, minte sanatoasa intr-un corp sanatos !!! Corp sanatos de gradinar bio . Si o ultima intrebare : de ce ma copiati daca sunteti atat de destepti ??????

V-ati apucat acum toti de retete ca nu mai postez eu materiale de gradinarit si m-am apucat sa fac snitele si zacusca ca am copii la facultate 😂! V-ati gandit ca aici la retete se face cascavalul si v-ati apucat si voi brusc de bucatarit! V-ati descoperit pasiunile 😂. Vedeti ca cu bucataria e mai greu. Daca la gradinarit stropesti de 12 ori cu chimicale si apoi apari si zici ca folosesti macerat de urzica, la om daca nu-i iese reteta , vine acasa sa-ti ceara banii pe mancare 😂!

Macar daca ati folosi produse din gradina voastra, ca mine, dar nici atat nu aveti 🙈.  

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :


Comentarii