Fidea pentru cataif facuta in casa

 Kataifi (cunoscut și sub numele de Shredded Phyllo Dough și Kadaifi) este un produs de patiserie popular din Orientul Mijlociu. Este folosit pentru a face diverse deserturi delicioase, inclusiv kunafa și baklava . Aflați cum să faceți acest aluat simplu de patiserie acasă cu această rețetă ușoară cu 5 ingrediente.


Pe lângă Orientul Mijlociu, Kataifi este popular și în regiunea mediteraneană și balcanică (inclusiv Turcia și Grecia), unde deserturile făcute cu kataifi, precum Kadayif , sunt destul de populare!


Tot ce ai nevoie este o tigaie mare plată, o sticlă de stoarcere și câteva ingrediente simple.


Kataifi este greu de găsit, mai ales în orașele mici. Să-ți faci singur este o modalitate excelentă de a te bucura în continuare de deserturile care necesită acest lucru.

Este mai ieftin să-l faci de la zero.

Această rețetă necesită doar câteva ingrediente simple pe care aproape toată lumea le are acasă.

Îl poți face din timp și îl poți îngheța până când ai nevoie!


Ingrediente și înlocuiri

Făină: Eu folosesc făină albă universală în aluat. Nu am incercat reteta cu alte fainuri asa ca nu pot spune cu certitudine daca ar merge sau nu.

Ulei:  funcționează bine în această rețetă și nu conferă o aromă puternică, cum ar fi, de exemplu, uleiul de măsline.

Sare: Prefer sarea de mare.


Cum să faci Kataifi

Pasul 1: Amestecați făina, amidonul de porumb și sarea de mare într-un castron de mărime medie.


Pasul 2: Adăugați ulei și apă și amestecați până se omogenizează.


Pasul 3: Strecurați aluatul printr-o sită pentru a vă asigura că aluatul nu are cocoloașe.


Pasul 4: Turnați aluatul într-o sticlă de stoarcere cu o gaură foarte mică  în partea de sus.


Sfat pro : dimensiunea găurii este foarte importantă. Dacă este prea mare, firele de Kataifi vor fi prea groase. Le vrei cât mai subțiri posibil .


Pasul 5: Încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu până este foarte fierbinte. Strângeți ușor sticla pentru a distribui un jet foarte subțire de aluat într-o mișcare circulară, începând din centrul tigaii și mergând spre marginea tigaii.


După 5 până la 10 secunde, aluatul va începe să se desprindă de pe tavă. Odată ce face, ridicați-l ușor cu o spatulă și puneți-l într-un castron. Acoperiți vasul cu un prosop umed și continuați acest proces până când se epuizează tot aluatul. Vezi videoclipul de mai jos.

Comentarii