Paine si alte fainoase versus carne

 Foarte rar cumpar paine. Cand am musafiri sau oameni la lucru. Sau cand incepe scoala si trebuie sa pun sandwich-uri. Cateva saptamani se mananca , apoi nu se mai mananca.

Fac paine casa de vreo 10 ani. Nu ca nu am ce face cu timpul meu , ci ca este necesar. Painea din comert, stim cu totii ca este nesanatoasa. Se gaseste, intradevar si paine sanatoasa dar este cam dificil de cumparat. Asta ar inseamna un drum special , la doua zile, dupa paine. Dar , tot nu poti sa stii ce contine.

Am inceput sa fac si paste de casa. Pe viitor vreau sa-mi cumpar ceva ustensile si masina si forme speciale pentru paste. Pastele de casa sunt mai bune si mai sanatoase. Mai ales daca ai de unde achizitiona oua de casa organice.

Eu mananc rar paine si paste. Copiii manaca. Carbohidratii nu sunt sanatosi. Chiar daca faina este organica si pastele sau painea sunt facute in casa, tot nu prea sunt sanatoase si este de preferat sa le eviti.

Carnea organica in schimb, este foarte sanatoasa. Chiar si carnea de porc are tot complexul de vaitmine B.

In ultima vreme tot aud oameni care nu manaca carne sau anumite tipuri de carne, ca ar fi foarte nesanatoasa dar in schimb, mananca fainoase, paine , paste , prajituri, aluaturi etc.  

Gen,  nu imi cumpar carne ca-i nesanatoasa dar dati-mi va o rog, o paine, o pizza  margheritta, 3 kg de paste, un cozonac, 2 cornuri cu ciocolata, 3 covrigi . Ca-i sanatate curata !


Comentarii