Supa de oase de vita- colagen din oase de vita reteta

 Colagenul este o componentă esențială pentru piele, oase, mușchi și tendoane. Este, de asemenea, implicat în a ajuta la coagularea sângelui. Se găsește în alimente de origine animală și este concentrat în piele și articulații. Aceasta înseamnă că este prezent în rețetele care folosesc oasele și pielea de pește, crustacee, păsări, carne de vită, miel și alte proteine.


Alimentele care conțin gelatină , cum ar fi bulionul de oase, sunt, de asemenea, o sursă bună de colagen. 



Beneficiile supei de oase de vită

De când a început să devină popular ca un potențial elixir restaurator, am văzut beneficiile consumului de bulion de oase de vită peste tot. Utilizarea oaselor cu carne, grăsime și măduvă infuzează lichidul cu colagen, aminoacizi, proteine, acizi grași esențiali, vitamine și minerale. Deci, la ce este bună supa de oase?


Mulți beau bulion de oase pentru sănătatea intestinului, inclusiv probleme cu intestinul permeabil.

Poate ajuta la digestie.

Articulații și oase sănătoase.

Susține crearea și repararea țesutului muscular.

Sprijinirea funcției imunitare.

Este benefic pentru boli inflamatorii.

Colagenul poate fi benefic pentru sănătatea pielii.

Poate îmbunătăți calitatea somnului.



Calitatea ingredientelor este întotdeauna importantă indiferent de ceea ce faci, bulionul de oase nu face excepție! Găsiți o sursă bună de oase de animale, de preferință locale, hrănite cu iarbă, crescute la pășune.


Supa de oase se face prin fierbere oaselor (în special cele bogate în colagen) pentru perioade mai lungi de timp de12 ore. Odată răcită, supa de oase se va întări de obicei într-o consistență asemănătoare jeleului  datorită conținutului său ridicat de gelatină.


Acoperiți cu un capac, apoi aduceți amestecul la fierbere blând la foc mediu-mare. Reduceți imediat focul la o fierbere blândă și gătiți timp de 8-12 ore. În timpul acestui proces, țineți capacul ușor întredeschis și, ocazional, îndepărtați spuma/grăsimea din partea superioară a lichidului. Adăugați mai multă apă, dacă este necesar, pentru a vă asigura că oasele rămân scufundate.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos:

Comentarii