Motivul cheie pentru congelarea usturoiului
Dacă nu aveți un loc uscat, întunecat și răcoros pentru a păstra usturoiul și trebuie să-l păstrați la temperatura camerei, probabil că nu va dura mai mult de 5-6 luni înainte ca bulbii să înceapă să se usuce.Și chiar dacă aveți condiții ideale ca mine în cămară , există și problema inevitabilei „acțiuni de primăvară”. Usturoiul cultivat în casă încolțește întotdeauna primăvara. Cateii tari devin moi și pot chiar să dezvolte pete maro de descompunere pe măsură ce cresc. În cele din urmă, vlăstarul va consuma întregul catel de mai jos.
Dacă doriți să păstrați usturoiul de casă la îndemână până când noua recoltă de usturoi vine din grădină, trebuie să-l păstrați.
Există o mulțime de moduri diferite de a face acest lucru, dar cea mai simplă metodă este prin congelare. Permiteți-mi să vă arăt una dintre modalitățile mele preferate de a păstra o tonă de căței de usturoi proaspeți deodată. Usturoiul este foarte ușor și iertător când vine vorba de congelare. Există mai multe moduri de a îngheța usturoiul:
Bulbi de usturoi întregi, necurățați
Caței de usturoi individuali necurățați
Caței de usturoi decojiți individuali
Usturoi tocat
Pastă de usturoi
Cea mai comuna metoda de congelare a usturoiului este prin toacaea lui prrin blender, adaugand doar putina sare. Pasta obtinuta se pastreaza in pungi sau tavite speciale.
Comentarii
Trimiteți un comentariu