Tarhonul este o plantă cu aromă de lemn dulce care este adesea folosită pentru a aroma carnea sau mâncărurile cu ouă. Se foloseste atat proaspat cat si uscat. Tarhonul este o plantă rezistentă, cultivată de obicei pentru frunzele sale și pentru aroma lor aromată.
Tarhonul este cultivat cel mai bine din butași sau diviziuni, dar poate fi început și din semințe. Începeți cu semințe de tarhon în interior în martie și semănați patru până la șase semințe per ghiveci în pământ umed, compostat. Odată ce răsadurile încolțesc câțiva centimetri, subțiază-le până la un răsad pe oală. Tarhonul rusesc poate fi cultivat din semințe, dar tarhonul francez este cultivat doar din diviziune, butași de tulpină sau stratificare.
Transplantați răsadurile de tarhon în aer liber odată ce înghețul a trecut. Tarhonul crește cel mai bine în plin soare în sol cu un pH de 6,5 până la 7,5. După transplantarea lor în exterior, tarhonul spațial plantează la 35 până la 40 de cm una dintre ele, dacă plantează în grădină. Datorită sistemului său mare de rădăcină, tarhonul poate prospera în soluri mai sărace. Odată ce plantele s-au stabilit, nu necesită udare frecventă decât dacă există o secetă. Tundeți planta frecvent pentru a o menține la o înălțime preferată de 50 cm și pentru a preveni înflorirea. Întindeți mulci în jurul plantelor toamna pentru a le ajuta să ierneze.
Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos:
Comentarii
Trimiteți un comentariu